Rozvržení kuchyně
Aby kuchyň splňovala všechny své funkce, platí zde jisté zákonitosti uspořádání podle 5ti zón.

Zásoby
Zde jsou uložené předměty určené ke spotřebě. Jako je chléb, káva, čaj, cereálie, konzervy, těstoviny, mouky atd.
Ukládání
Zde jsou uloženy předměty jako jídelní nádobí, jídelní příbory, skleničky, hrníčky, dózy atd.
Mytí
Zde se nachází myčka na nádobí, dřezová skříňka s odpadkovým košem
Příprava
Zde je hlavní pracovní plocha v kuchyni. Sem se mají uložit předměty jako pracovní příbory, pracovní pomůcky, misky, kořenky, prkénka, kuchyňské spotřebiče
Vaření a pečení
V této zóně je ideální uskladnit pracovní příbory na vaření, hrnce a pánve, pomůcky na pečení. Patří sem spotřebiče jako sporák, trouba, mikrovlnka a digestoř.